lördag 1 augusti 2015

Lägeskoll Tingsryds AIF!

Seriepremiären närmar sig och jag tänkte köra lite intervjuer här på bloggen.
Jag kommer att checka av läget med en bloggare/supporter tillhörande varje lag i hockeyallsvenskan för att höra lite hur de ser på truppen, tankar inför säsongen m.m.
Näst på tur är Kim Henningsson (ItsAllAboutTAIF på twitter) som ger en lägeskoll gällande Tingsryds AIF. 

För det första, kan du berätta lite mer om vem du är och vad du har för koppling till ditt lag?
- Kim Henningsson, en 24-årig pojk från dom småländska skogarna i Tingsryd. Driver bloggen It's All About TAIF sedan 2007. Kopplingen till laget är väl ganska enkelt att svara på, bott i Tingsryd i hela mitt liv och fick som liten hänga med farsan på hockeymatcherna i Dackehallen. Blev helt fast med en gång och har som sagt sen barnsben följt det grönvita laget i mitt hjärta som jag brinner otroligt mycket för. På senare tid blev det även att man hakade med på bussresor till hallarna för att supporta laget, vilket också är otroligt viktigt - att laget får stöd vart man än spelar.

Seriepremiären närmar sig, hur tycker du att truppen ser ut i dagsläget?
- Truppen är sedan en tid tillbaka helt spikad och jag är väldigt nöjd med vad som har plockats in samt att man verkligen behöll stommen och hjärtat i laget så det blir lättare för dom nya killarna att komma in i laget.

Om du får nämna en sak som du tycker saknas i truppen, vad blir det och varför?
- Saknar och saknar, nja, jag har svårt att sätta fingret på vad det kan vara som jag saknar. Sen kommer det vara ett vågspel med dom nya transatlanterna, men jag hoppas att dom vet vad dom gör och jag litar till 100% på sportchef samt sportgrupp.

Vem i laget kommer sticka ut lite extra den kommande säsongen? Motivera gärna!
- Jag drar en chansning och säger transatlant-duon Kearney/Castonguay. Varför? Dom vet var dom har varandra och är poängstarka efter tiden i norska ligan och ska vara ett vasst anfallsvapen för Tingsryds AIF.

Om du får välja ett lag i serien som du mest av allt skulle vilja vinna mot i alla matcher, vilket blir det och varför just det laget?
- Det är väl något som etsat sig fast sedan tiden i division 1 sedan några år tillbaka. Men faktiskt Vita Hästen, det har blivit ett sånt där hockeykrig mellan fansen och så även på isen när lagen har mötts med tanke på historien som har vart. Andra tänker, varför inte AIK, Västerås eller Karlskoga - visst men att vinna alla matcher mot Vita Hästen skulle värma mig otroligt mycket. Sen om vi nu skulle vinna alla matcher mot AIK, VIK eller Karlskoga är jag överlycklig också utan tvekan, men valet faller på Norrköpingslaget.

Avslutningsvis, vilket lag vinner hockeyallsvenskan och vilka två lag kommer i botten?
- Självklart en tuff fråga då jag själv inte funderat på att tippa än när det börja närmar sig. Men okej, Västerås som en av kandidaterna topp 2, men varför inte säga Leksand som många tror inte kommer ligga så högt. Sen är Leksand alltid Leksand, dom kommer garanterat vilja vara där och fightas om dom två platserna och jag tror dom gör det.
Bottenskiket finns det många att säga, jag säger inte Asplöven - dom kommer klara sig undan negativa kvalet på ett eller annat sätt. Men jag kommer säga Pantern och Almtuna utan att blinka, dom känns som dom svagare lagen om man ska välja och vraka bland dom andra lagen som får kriga i bottenskiket.


Riktar ett stort tack till Kim för att du ville ställa upp på intervjun! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar