fredag 21 augusti 2015

Hockeyallsvenskan säsongen 2015/2016!

Äntligen är sommaruppehållet över och hösten kommer farandes med flera säsongsstarter. Både SHL och hockeyallsvenskan ser sin start i september. Nu har det alldeles strax dags för den 10:e säsongen av hockeyallsvenskan och det är med spänning vi väntar på vad som kommer att hända mellan september 2015 och mars 2016. Från förra säsongen såg vid Karlskrona HK, Malmö Redhawks och Rögle BK klättra upp till SHL, svenska ishockeyligan, och Leksand IF flytta ned från SHL. Andra nya lag som har kommit upp till hockeyallsvenskan från hockeyettan är IK Pantern, Tingsryd AIF och IF Sundsvall hockey.

De 14 lagen som kommer att spela i den kommande serien är alltså HC Vita Hästen, Almtuna IS, Asplöven HC, IF Björklöven, Tingsryds AIF, Timrå IK, BIK Karlskoga, IK Pantern, Leksands IF, Mora IK, IK Oskarshamn, IF Sundsvall Hockey, VIK Västerås och AIK. 

Med bara en dryg månad kvar till start svämmar redan tidningar och internet över med nyheter om den kommande ishockeysäsongen. För ytterligare nyheter kan du besöka Bet365, där hittar du alltid de senaste uppdateringarna om de nationella och internationella ishockey-ligorna. 

Flera byten och andra förändringar

Det har skett flera byten av spelare bland lagen i hockeyallsvenskanBland annat har tre spelare från Västerås, Mathias Bromé (forward), Mikael Frycklund (center) och Jonas Emmerdahl (back) valt att byta lag. De två första har båda gått över till Asplöven och Emmerdahl har gått över till Björklöven. Men Västerås förlorar inte bara spelare, de får också in den före detta Timrå-spelaren Andreas Borgman (back) och Mora-spelaren Christopher Fish (forward). Bara Västeråsnyheter kan man tycka, men fler lag som byter spelare är t.ex. Vita hästen, som tar emot center-spelaren Joachim Nermark från Asplöven.

Överlag så har det svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd bestämt sig för att göra ändringar av straffet när det kommer till fula tacklingar och framför allt huvudtacklingar. Tyvärr ökar tacklingarna istället för att minska och ishockeyförbundet har tillsammans med hockeyallsvenskan och SHL bestämt att det ska tas hårdare tag. De har bestämt att kombinations-straffsystemet ska ändras så att en ännu mindre del än idag ska göras om till böter. Istället för att kunna böta sig ur en avstängning för en grav huvudtackling får man istället vänta ut avstängningen, något som samtliga parter tycker är både logiskt och rättvist. 

Vita hästen galopperar fram 

Några som det har gått riktigt bra för de senaste säsongerna är HC Vita hästen. Norrköpingslaget klättrade upp till Sveriges näst högsta ishockeyliga för säsongen 2014/2015 och de hade inga tankar på att flytta ned för den kommande säsongen, så succén bara fortsätter. Efter att de har haft sin bästa säsong någonsin har framgångarna vuxit på fler sätt än bara ute på isen. Klubbens ekonomi har skjutit i höjden och de har kunnat satsa mer på sin ungdomsverksamheten och på att utveckla klubben. 

Säsongen ser lovande ut och vinsten i träningsmatchen mot Västerås gjorde dem bara mer självsäkra. Vita hästens premiärmatch spelas på hemmaplan i Himmelstalundshallen den 12 september mot Tingsryd AIF.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar