onsdag 5 augusti 2015

Lägeskoll AIK!

Seriepremiären närmar sig och jag tänkte köra lite intervjuer här på bloggen.
Jag kommer att checka av läget med en bloggare/supporter tillhörande varje lag i hockeyallsvenskan för att höra lite hur de ser på truppen, tankar inför säsongen m.m.
Näst på tur är Marie Lichstenstein (Marys_Plejs på twitter) som ger en lägeskoll gällande AIK. 

För det första, kan du berätta lite mer om vem du är och vad du har för koppling till ditt lag?

- Marie Lichtenstein heter jag och har arbetat ideellt för AIK Hockey sedan 2004. Kommande har jag fått den stora äran att vara Lagledare för AIK Damhockey.

Seriepremiären närmar sig, hur tycker du att truppen ser ut i dagsläget?
- Vi har en rätt ung trupp och jag tycker truppen känns lite spännande med en bra blandning och att vi även har kvar kulturbärare i truppen. Kul att flera spelare vänder hem igen samt att vi även signat upp unga spelare så som Malte Strömvall och Jesper Frödén.

Om du får nämna en sak som du tycker saknas i truppen, vad blir det och varför?
- En rutinerad back skulle jag vilja se. Som det är nu så känns backsidan väldigt ung och oerfaren, men det kan bli ett lyft också.

Vem i laget kommer sticka ut lite extra den kommande säsongen? Motivera gärna!
- Jesper Bratt född 98:a kommer bli oerhört roligt att följa då jag har följt honom både i J18 och J20. Han har bra fart, bra skott och är en lagspelare. Bratt har gjort i princip lika många mål som assist i J20 SuperElit.  En annan spelare som jag verkligen hoppas tar chansen är vår tredjemålvakt Viktor Forslund.

Om du får välja ett lag i serien som du mest av allt skulle vilja vinna mot i alla matcher, vilket blir det och varför just det laget?
- Jag väljer Leksand. Det har dels varit väldigt bra matcher mot Leksand tidigare och nu är det tillbaka i HA så det vore rätt skönt att vinna just mot dem.

Avslutningsvis, vilket lag vinner hockeyallsvenskan och vilka två lag kommer i botten? 
- Oj den är tuff, men Västerås är nog en kandidat, men jag tror samtidigt på AIK, det måste jag göra. När vi gick upp 2010 så var vi rätt uträknade från början men Melin fick ihop laget som ett lag och det kan ske igen. De två lag som placerar sig i botten tror jag blir Pantern och Tingsryd även om jag tror att Sundsvall kan få det lite tufft också.Tack Marie för att du ville ställa upp på intervjun!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar