torsdag 6 augusti 2015

Lägeskoll Västerås!

Seriepremiären närmar sig och jag tänkte köra lite intervjuer här på bloggen.
Jag kommer att checka av läget med en bloggare/supporter tillhörande varje lag i hockeyallsvenskan för att höra lite hur de ser på truppen, tankar inför säsongen m.m.
Näst på tur är Mikael Norén (VIKFanCentral på twitter) som ger en lägeskoll gällande Västerås. 

För det första, kan du berätta lite mer om vem du är och vad du har för koppling till ditt lag?
- Jag har följt VIK sedan tidigt 1990-tal. Då bodde vi i Sala, fyra mil utanför Västerås och min käre far samlade ihop några ungdomar i kvarteret som ville haka på. En rolig grej var att min pappa inte alls var intresserad av VIK i början, men han kom in det efterhand på allvar. Självklart håller man på det lag som ligger närmast hemorten.

Seriepremiären närmar sig, hur tycker du att truppen ser ut i dagsläget?
- Forwardssidan ser bra och ganska spetsig ut med Williams, Urbas och Lihagen som riktigt beprövade toppar, kanske kan spelgeniet Davidsson räknas hit nu när fysiken blir allt bättre. Nye playmakern Leitner har fått oerhört fina vitsord och Fredrik Johansson blir bara bättre med åren. Nye skottglade Cody Murphy ska vara en lite vassare variant av energiknippet Brock Montpetit (Leksand) om allt stämmer.
Sedan finns en sådan underskattad lagspelare som Gråhns redan från start, han betyder mycket med sin vinnarskalle. Dessutom finns lovande Lantosi (fysfenomen) Zetterberg (var på tapeten i NHL-draften) som lurar i vassen. Så forwardssidan ser stark ut.
När man tittar på VIK:s backsida, däremot är den kanske inte direkt skräckinjagande just nu. Borgman & Cook ska ju vara ganska fräna, men ingen av dessa är speciellt stora. VIK har ju tappat väldigt i skills, muskler och räckvidd sedan Jacobsson, Helmersson, Angell, Emmerdahl och Fredriksson (plus Engsund) försvann. Tunga tapp.
Skulle inte alls förvåna om NJ, förutom en offensiv toppback, gärna vill få in någon riktig välväxt ledande hårding som renodlat defensivt ankare på backsidan också. Lite var det ju så att VIK i Rögleserien hade vissa problem i det fysiska (och det tillhörande mentala) spelet…
Målvaktssidan är också omgärdad av frågetecken. Kan 35-årige Fransson vända sin nedåtgående trend och är 195 cm Dahlbom redo att dominera i Allsvenskan?

Om du får nämna en sak som du tycker saknas i truppen, vad blir det och varför?
- Just nu saknas en ledande back.

Vem i laget kommer sticka ut lite extra den kommande säsongen? Motivera gärna!
- Jag tror att Eddie Davidsson kommer bli oerhört giftig nu när det rapporteras om att han förbättrat fysiken. Davidsson har fina händer och när det gäller spelsinne finns inget tak.

Om du får välja ett lag i serien som du mest av allt skulle vilja vinna mot i alla matcher, vilket blir det och varför just det laget?
- Leksand, för det gäller att visa att man kan slå ett sådant backstarkt lag om det ska bli SHL.

Avslutningsvis, vilket lag vinner hockeyallsvenskan och vilka två lag kommer i botten?
- Vill varna för Vita Hästen och Björlöven. Som VIKare är vi vana att bli omsprungna, kanske dags för dessa lag nu att kuta om VIK som Växjö, Rögle, Karlskrona och tidigare Linköping gjorde. Men jag tror faktiskt ändå VIK vinner Allsvenskan, om man nu får in de här toppbackarna man talar om. Leksands backsida är klart bäst i serien, men forwards och målvakter kan man ifrågasätta.
Jag tror Pantern kommer bli lite av ett Asplöven i söder, men utan att Malmö ännu riktigt har Luleås muskler att pumpa upp det laget. Sedan ser Sundsvalls trupp tunn ut just nu.


Stort tack för att du ville ställa upp på intervjun Micke!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar