torsdag 10 september 2015

Intervju med Björn Oldeen

Imorgon är det seriepremiär i hockeyallsvenskan och det är även numera Cmore som har rättigheterna till att sända dessa matcher på tv:n.
Jag har tagit ett snack med Björn Oldeen som jobbar för Cmore, kollade lite om hur han ser på hockeyallsvenskan, nya straffet för huvudtacklingar och även lite annat.
Intervjun ser ni här nedan:

Hur känns det att Cmore numera har avtal med hockeyallsvenskan?
- Otroligt roligt. Känns väldigt kul att kunna samla Sveriges 2 bästa hockeyligor under vårt paraply. Och för egen del känns det ruggigt spännande att få jobba med båda dessa ligor. Öppenheten hos spelare, ledare och lag är på en helt annan nivå här så det ska bli kul att komma ännu närmre den sport jag älskar.

Vad tror du om den kommande säsongen i hockeyallsvenskan?
- Finns väldigt mycket att se fram emot. Vilka nya stjärnor tänds, vilka lag ska överraska och vad gäller det rent tabellmässiga känns det väldigt öppet. Visst 4-5 lag känns något starkare, men inbördes hos dom samt egentligen allt där bakom ser det ut att kunna gå hur som helst.

Vilket lag blir säsongens positiva överraskning respektive laget som kanske kommer prestera sämre än väntat?
- Om vi ska utgå från förväntningarna så tror jag att Leksand kan få svårt att leva upp till dom enorma förväntningar som klubben alltid omges av. Tror absolut dom kommer vara ett topplag, men tycker inte LIF idag ser ut som seriesegrare kanske inte ens topp2 vilket väl är vad man alltid räknar med i Dalarna. Varför då då? Jo jag ser tveksamheter i offensiven. Varken den absoluta spetsen eller producerande bredden finns i mina ögon där för att tydligt distansera övriga lag. Har ju tex bara gjort fler än 2 mål i 1 av sina 8 träningsmatcher.
Däremot har man nog seriens bästa backbesättning samt vad som verkar vara ett målvaktsfynd i Frans Touhimaa. Så Leksand kommer vara bra, men förväntningarna på dom blåvita är aldrig annat än att vara bäst på den här nivån.
Säsongens positiva överraskning tror jag att Sundsvall kan bli. Var ju imponerade starka i div 1 ifjol där man inte åkte på en enda 0p på vägen fram till kvalserien mot HockeyAllsvenskan. Och vann mycket på att man hade en stark defensiv, vilket ju är något man kan tvingas bevisa än mer tydligt nu. Har stärkt upp den grunden med en hel del rutinerat folk och har tex ligans mest SHL-meriterade gäng om man räknar antalet SHL-matcher som spelarna lirat sammanlagt. Här finns rutinerad spets blandad med en del spännande nytt, så jag tror Sundsvall kan bli en betydligt tuffare nöt än många tror. Men för den sakens skull tror jag inte dom når topp8, men däremot håller näsan en bra bit över vattenytan.

Blir det en stor omställning nu när ni ska sända hockeyallsvenskan? Tänker mest på namn på spelare, mindre arenor m.m? Eller har du koll på de flesta lagen?
- Det blir en hel del nytt. Klart man hängde med ytligt tidigare med, men det krävs en helt annan fördjupning nu när man ska jobba med ligan. Men det är bara att göra läxan och samtidigt får man mycket med sig bara genom att följa ligan närmre på ett återkommande sätt. Men det har blivit många timmar med research och telefonsamtal redan.

Kommer sändningarna vara såsom SHL-sändningarna eller kommer det att vara lite annat upplägg?
- Dom kommer absolut skilja sig åt. SHL är mer stängt och vill självklart fortsätta ge er den närhet som HockeyAllsvenskan bjudit in till. Sedan är det klart att vårt C More-tänk kommer genomsyra allt vi gör, men jag tror ni liksom tidigare kommer uppleva en varmare och närmre framtoning från dom HockeyAllsvenska sändningarna.

Vad tycker du om att det ska bli hårdare straff för huvudtacklingar?
- Otroligt bra, men samtidigt är jag en stark förespråkare för att vi måste titta på mottagarens ansvar också. Annars är det ju bara att fälla ner skallen och köra. Vet att domarna är inne på samma sak, men det kommer krävas mycket mod för att våga fria när någon gjort sig illa trots att tacklingen var regelrätt.
Men ett bra steg för att få bukt med det växande problemet med huvudskador är absolut att skärpa straffen.

Avslutningsvis Björn, vad vill du säga till alla som ivrigt sitter och väntar på att den hockeyallsvenska säsongen ska börja?
- Välkomna till oss på C More, och tveka aldrig att höra av er med tankar eller feedback. Mejlkorgen är alltid öppen - bara tonen är god.(bjorn.oldeen@cmore.se) Vi liksom alla andra mår gott av att höra tankar utifrån kring det vi producerar.
Och hoppas HockeyAllsvenskan ska smaka även från den tallrik vi serverar med. Vi har ett gäng som verkligen älskar att sätta tänderna i det här och jag är övertygad att det på sikt kommer göra oss förtjänta av lika mycket respekt som kanalen innan.


Stort tack för att du ville ställa upp Björn och jag ser fram emot säsongen precis lika mycket som du!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar