måndag 3 februari 2014

Gårdagens omgång!

Kör även ett inlägg om gårdagens matcher och lite hur läget ser ut.

Vita Hästen - Tingsryd 4-2
Kommentar: Vita Hästen tog en viktig seger och säkrade i stort sett minst andraplatsen i serien i en intensiv match. Kan avgöras i en direkt avgörande match i sista omgången mot Kallinge om seriesegern. Tingsryd däremot kan halka ner på en femteplats om Vimmerby vinner hängmatchen mot Skövde. Kommer bli ett rafflande slut på serien!

Mörrum - Helsingborg 3-2
Kommentar: Mörrum tog vara på sista chansen genom att ta tre poäng mot Helsingborg. För Mörrums del kommer det dock bli oerhört svårt att nå playoff. Känslan säger dock att man inte räcker ända fram. För Helsingborgs del är det nu slutspelat, man kommer inte att nå Playoff.

Vimmerby - Skövde 3-2
Kommentar: Skövde ledde den här matchen med 0-2. Sedan gjorde Vimmerby en heroisk vändning till 3-2 och tog tre oerhört viktiga poäng. Detta innebär att Vimmerby har stor chans på playoff medan Skövde inte kommer ha något att spela för de sista omgångarna, man missar PO oavsett resultat.

Kallinge - Mariestad 3-2 (efter förl)
Kommentar: Det var hemmalaget Kallinge som tog bonuspinnen mot Skaraborgarna. Kallinge leder därmed serien fortfarande, dock bara en poäng nu före Hästen. Tilläggas ska att lagen ska mötas i sisa omgången. Mariestad kvitterade till 2-2 i slutet av matchen och kan ha tagit en otroligt viktig poäng. Man har på förhand enklaste schemat kvar av de playoffjagande lagen, Skövde borta och Helsingborg hemma. Två avhönga lag med andra ord. Tilläggas ska även att Vimmerby och Tingsryd möter varandra så lägrt ser onekligen bra ut för Bois.

Mitt tips blir att Kallinge, Hästen, Mariestad och Tingsryd tar playoffplatserna. Vad tror du?

4 kommentarer:

 1. 1. HC Vita hästen
  2. Krif
  3. Mariestad Bois
  4. Vimmerby HC
  Facit levererat:)

  SvaraRadera
 2. Utvecklat betyder det att Krif och Hästen kommer att göra upp om serieseger i sista omgången, den vinner hästen. Eftersom de även slår vimmerby hemma slutar de på 31 poäng.
  Krif 2:a på 29 p.

  Vimmerby ÄR ett bättre lag än Taif och även fast de får stryk den 12:e så tar de Sik i hängmatchen och Taif i sista matchen, fjärde plats för dem på 23 poäng, Mariestad tappar inte detta de inkasserar 6 poäng till och hamnar trea på 25 poäng :)
  Facit som sagt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket bra skriver Hästbest, jag är villig att hålla med dig, dock tror jag Taif tar det i sista mot Vimmerby:)

   Radera
 3. Kul att alla tror att psyksvaga Mariestad kommer fixa det här. Aldrig! Förlorar både mot avhängda Skövde och Helsingborg. Vimmerby slår TAIF i sista, men Viby och Taif vidare.

  SvaraRadera