tisdag 4 februari 2014

Vimmerbymatchen 12/2

Det har blivit en del diskussioner vad gäller att Vimmerby inte vill flytta matchen till den 13:e istället pga att Sverige spelar OS-Hockey samtidigt som matchen den 12:e.

Det sägs att man inte vill flytta matchen pga att det är en så kallad sponsorresa. Jag har lite delade meningar vad gäller detta, jag håller nog med båda hållen i det här läget.

För Vimmerbys del är det kanske inte det lättaste att ringa runt och säga att matchen blivit flyttad till nästa dag, det kan innebära att det är väldigt många som får tacka nej till resan. Samtalet i sig är inte svårt att göra men svaret kan bli negativt och då skiter sig hela grejen. Nu vet jag inte om man ringt runt och kollat men har man inte gjort det kan jag tycka att det är det första man gör innan man tackar nej till Hästen. Sedan kan det hela ha med o göra att man ser chansen i att det inte blir så mycket folk i himpa, att komma till ett kokande himpa som bortalag är inte det roligaste.

Samtidigt förstår jag Hästens situation, man vill ha så mycket folk som möjligt på matchen, inte svårare än så. Synd att detta inte kunde lösas, gissar på att man tappar några hundra på det.

Dock är den stora frågan för mig: Hur kan förbundet gå med på att flytta 3 av 4 matcher i serien? Det innebär återigen en haltande tabell, visserligen bara för en dag men när det är två omgångar kvar av serien tycker jag att dessa ska spelas samtidigt. Allt för att det inte ska bli nåt spel på resultat i matcherna, att det kan räcka med 1 alternativt 2 poäng osv.. Ja ni fattar!

Med andra ord tycker jag det ör synd att matchen inte kunde flyttas till 13:e istället men samtidigt går det inte att göra något åt om det inte kan lösa sig för båda lagen. Dock är ju som sagt den stora frågan hur förbundet tänker? Jag tycker i alla fall att man ska köra de sista två omgångarna samma dag och samma tid. Vad tycker ni?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar