lördag 1 mars 2014

"Vi ska bara till kvalserien"!

Kollade läget lite med Vita Hästens tränare Pelle Hånberg efter att det blev klart att Visby/Roma kommer stå som motståndare i Playoff 3.

Pelle sa såhär om motståndet:
- Jag har sett båda matcherna mellan Huddinge och Visby/Roma och vet inte riktigt vad som väntar för typ av spel hos Visby. I första matchen spelade dom ganska offensivt medans nu idag så var man lite mer avvaktande. Kanske var det taktiskt från deras sida då de visste att Huddinge var tvungna att vinna matchen och gå framåt. Det återstår att se som sagt hur de kommer spela på onsdag.

Jag frågar Pelle hur han ser på att man haft ett uppehåll medans Visby nu fått 2 matcher i kroppen:
- Visst, det kanske inte är optimalt att få ett uppehåll såhär men vi kommer att vara fullt förberedda för uppgiften. Det har sett bra ut på träningarna med bra fart så jag är inte speciellt orolig. Det är egentligen inget nytt det här för spelarna att ett sådant uppehåll kommer, så vi har inget att klaga på.

Hade det blivit Huddinge i PO3 hade nog Vita Hästen kunnat räkna med ett stort stöd på bortasektionen men nu blev det alltså Visby och såhär ser Pelle på det:
- Självklart är stödet otroligt viktigt nu! Men vi fick fördelen nu att ha två hemmamatcher och där vet vi att vi är svårslagna så det betyder mycket. Jag hoppas vi gör en bra match på onsdag och att vi får ett riktigt bra stöd på fredag! Det är på isen det ska avgöras men självklart blir laget mer taggade ju mer stöd man får.

Otto Jaksch gjorde sin första match idag på väldigt länge pga skadeuppehåll. Han var med J20 idag som mötte Tranås där man vann med 5-3. Otto själv gjorde 2 mål, drog på sig två utvisningar och hann dessutom med en kopp kaffe i utvisningsbåset.

Såhär sa Pelle om Otto när jag frågade om han är aktuell till onsdag:
- Han är självklart aktuell för onsdagens match, han har sett bra ut på träningarna och han säger själv att det känns bättre o bättre för varje dag. Dock har han inte spelat match på länge och man får tänka på att det är ganska stor skillnad på tempo i J20 jämfört med de matcherna vi kommer att spela nu. Vi kommer att stämma av lite under morgondagen och även dagarna innan onsdagsmatchen för att se hur kroppen känns hos Otto.

Morgan Hassel har haft problem med en skada på underkroppen men Hånberg tror inte det ska vara någon fara för hans medverkan i Playoff 3.

Avslutar med en hälsning till fansen:
Vi ska bara till kvalserien!

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA!

6 kommentarer:

 1. Delar av Sektion K kommer och stöttar på morgondagens träning :-)

  SvaraRadera
 2. Om man ska leta efter något gemensamt med de lag som åkt ut i po2 så är det ett helt bedrövligt powerplay.
  Åtminstone jag är förvånad att F-lagen fick en såpass "lätt" resa.
  Men tittar man på KIF:s Hudiks och Östersunds PP-stats i playoff så klarnar bilden. 10-18% typ, 18 är väl OK men Taif tex har sjuka 33%
  Efter första matchen fick Östersunds tränare frågan om varför de inte gjorde mål i PP, hans svar var : "vi gjorde ett, en helt normal utdelning, det är där det brukar ligga.." citerat ur minnet.
  Talande tycker jag, tycker man att 10% utdelning i pp är ok då har man en skev målbild.
  Jämför man med Hästen så vet jag att Hånberg sa i grundserien att de ville bli effektivare i pp, då låg de på 24%
  Playoff avgörs nästan alltid i specialteams, lagen är så duktiga och jämna i 5 mot 5 att de oftast tar ut varandra.
  PP och PK kommer bli nyckeln till kvalserien.

  Förövrigt har Visby haft ett bedrövligt PP hela säsongen, dock ett jävligt bra PK...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja 10% är inte bra i PP. Slm du säger, Powerplay och Boxplay kommer vara otroligt viktigt nu när det drar ihop sig! Kommer bli intressanta matcher:)

   Radera
 3. Tillsammans är vi jävligt starka!

  SvaraRadera
 4. Sektion K regerar! Kul att ni dök upp boys!
  Pelle H

  SvaraRadera