söndag 6 april 2014

Intervju med Hånberg!

Hade för ett tag sen ett väldigt känslosamt samtal med Pelle Hånberg som inte fick förnyat förtroende som tränare för Hästen trots succén! Ett av de tuffaste samtalen hittills!


Jag började med att fråga Pelle hur han fick beskedet och han berättade:
- Jimmi Ramsten kom fram till mig när vi hade samlingen i omklädningsrummet dagen efter Troja matchen och visade artikeln som han Mrmadhawk hade skrivit och frågade om jag hade sett det. Givetvis visste jag inte ett skit men jag gick direkt till Erkki och Jensen och frågade om det var sant. De sa: "Ja det är det Pelle". Det kom som en chock för mig, vi hade precis klarat avancemanget.

Klubbledningen ville vänta med beskedet till efter allt firande var klart men uppenbarligen har det brustit nånstans där någon har läckt ut infon.
Pelle säger såhär om beslutet:
"Hade vi inte klarat avancemanget hade jag haft mer förståelse för beslutet. Jag är inte arg på någon och det är inga hardfeelings mellan mig och någon spelare eller någon annan i föreningen. Det är bara acceptera beslutet, de kommer inte att ändra sig. Jag går rakryggad från mitt uppdrag som jag tycker att jag lyckades med."

Vi pratade vidare lite om hur han ser på sin tid som Hästen coach och Pelle tycker det har varit en fantastisk tid:
"- VI vann grundserien, Allettan, två raka i playoff och endast en förlust under ordinarie tid i kvalserien. Jag har varit med om en fantastisk säsong med ett fantastiskt lag och framförallt alla supportrar. Ni är så fantastiska allihopa!"

Pelles kontrakt löper ut i slutet av månaden och han vet i nuläget inte vad som händer för honom i framtiden, men han känner sig färdig med att coacha i div.1:
"- Jag tycker att jag har bevisat att jag klarar av den här nivån, nu vill jag vidare till nästa. Tyvärr blir det inte med Hästen även om jag hade önskat det mest av allt. Så blir det något nu framöver så handlar det om Allsvenskan eller kanske utlandet. Vi har gjort vår sista träning och jag har hämtat alla saker jag hade i himpa så nu är jag klar där för den här gången."

Vi pratade vidare lite och jag tog upp ett tillfälle som kändes väldigt speciellt och det var efter matchen mot Piteå när Pelle gick ut på isen och Jesper Samuelsson står först i ledet att heja på Pelle. Jag hade då i åtanke förra årets incident där Hånberg bänkade Sama och även blev bortplockad som lagkapten.
Pelle svarade:
 "- Jag tycker det är en ganska klar bild på vilken otroligt bra stämning vi hade i laget, den är väldigt talande! Jag uppskattar allt stöd från spelarna i det här och de flesta verkar lika frågande som jag. Jag känner att vi hade fått ihop en riktigt bra grupp av laget där alla drog åt samma håll. Jag har mig veterligen inte haft något otalt med någon. Till och med grabbarna som inte fått spela så mycket i laget kom fram till mig efter Piteå matchen och är ledsna. De har accepterat att de kanske inte fått så mycket speltid, vi har alltid gått efter laget för jaget."

Jag frågade Pelle om han kunde tänka sig att ta en annan roll i Hästen om han skulle bli erbjuden det och såhär sa han om det:
"- I nuläget så kommer det inte bli aktuellt. Hade det varit Lückner, Roger Melin eller någon som kom till Hästen som huvudtränare kanske jag skulle ta den rollen men när jag frågade Erkki och Jensen om ryktet angående Czarnecki stämde så svarade dom ju att det gjorde det så antar att de har bestämt sig för honom. Och isåfall är det inte aktuellt.

Hånberg gav dock ett glädjande besked för mig och säkert många andra:
"- Skulle Hästen höra av sig igen någon gång skulle jag inte tveka en sekund på att ta laget igen! Jag älskar klubben och supportrarna! Jag har inget otalt med någon, givetvis är jag väldigt ledsen och chockad över beslutet de tagit men jag kan inte annat än o respektera beslutet och gå vidare. Tack alla ni som trott på mig och laget, fortsätt att stötta laget precis som ni har gjort. Det behöver laget i den nya utmaningen dom ställs inför. En utmaning som jag gärna hade velat vara en del utav!"

Avslutningsvis hade Pelle en hälsning till alla Hästenssupportrar:
"Jag vill tacka alla fans här i Norrköping. Alla ni som har stöttat mig under säsongen och även efter beskedet kom ut att jag inte skulle få vara med på resan i allsvenskan. Ni har tagit en stor plats i mitt hjärta! Jag glädjs med er, som ni har väntat på det här avancemanget. Det har varit magiskt att få uppleva det här och jag hoppas ni är nöjda med säsongen som varit. Nu blickar vi framåt och tar nya tag, kanske ses vi igen när jag är ståendes i Hästensbåset?"

3 kommentarer:

 1. Pelle Hånberg, du är bäst! Hoppas att vi får se dig i Hästenbåset igen, Lycka till!

  SvaraRadera
 2. kenth renbjörk7 april 2014 kl. 08:55

  Stort. Pelle är ödmjuk det gillar jag. Kul att han är öppen för comeback i framtiden. Lycka till Pelle!

  SvaraRadera
 3. Mattias Pappii Essén7 april 2014 kl. 09:31

  Att Pelle säger att han inte skulle tveka en sekund om Hästen hörde av sig igen visar på vilken person Pelle är! Han är mer än bara en bra hockeycoach, han är en underbar människa på alla sätt som är otroligt omtyckt!

  SvaraRadera