fredag 18 april 2014

Intervju med Tim Sandberg!

Jag fortsätter med dessa intervjuer med lite olika spelare och denna gången är det målvakten Tim Sandberg som senast spelade i Örebro som får svara på lite frågor.


Ni klarade er kvar i SHL via kvalserien, hur ser du på er säsong i sin helhet?
- Säsongen var väldigt mycket upp och ner, vi började väldigt bra för att sedan hamna i en ganska lång svacka där det lyste igenom att grundspelet inte tränades på och därför inte satt som det skulle, vilket medförde ett dåligt försvarsspel och boxplay. I samma veva så gjorde vi inte mer än på sin höjd 2 mål framåt, då blev det svårt att vinna matcher. Sedan fick vi energi av att Sallinen, Anttila och Viitalouma kom in och började leverera framåt och tycker även att vi blev tightare bakåt efter att ledande spelare i laget tagit tag i det. Det slutade ju i KS ändå men säsongens mål var att hålla oss kvar i ligan och det gjorde vi.

Hur tycker du att din säsong har varit?
- För att göra sin första säsong som förstamålvakt i en nykomling tycker jag själv att jag har gjort det bra. Självklart har det funnits usla matcher men målvaktens spel följer ju lagets insatser till största del. Det är ett kugghjul där alla bitar måste kugga i för att maskinen ska rulla. Om inte forwards gör sitt jobb kan inte backarna göra sitt jobb och tvärtom. Och som målvakt kan du inte spela bra match efter match om inte försvarsspelet och boxplay sitter där det ska, klart du kan stå på huvet någon match då och då men över en säsong blir det svårt att hålla uppe statistik som oftast är det enda folk tittar på.

Nu står det ju klart att du inte fick förlängt i Örebro och det har ju blivit lite skriverier kring detta där du sagt att du är besviken på Örebro, hur ser du på hela situationen?
- Klart jag blev besviken att inte få vara med på resan när jag var med och gick upp förra året och när vi tragglat oss igenom den tuffa första säsongen. Men det är bara köpa det. Fanns en klausul på ett par dagar som muntligt var avsedd för ett scenario där jag inte skulle tagit chansen och visat att jag var deras förstamålvakt. Dom var jättenöjda med mitt spel och utveckling men valde att gå på ett större namn. Då behövdes pengar och då var mitt kontrakt dyrast och också det enda dom hade en möjlighet att avsluta.
Att man bara blåst solsken under hela sista veckan och även kvällen innan och det faktum att man inte tog sig mödan att meddela mig face to face var självklart något jag blev förbannad över. Men jag har fått en ursäkt och från min sida skiljs vi som vänner.

Du har gått ut i media och sagt att du gärna vill fortsätta i SHL, har du något konkret anbud från någon SHL-klubb? Djurgården t.ex som du spelat i tidigare?
- Det är det som är planen. Jag vet att jag har ett par växlar till och har fått ovärderlig rutin i ryggsäcken efter en sådan här säsong. Jobbet som Micce Andreasson och jag gjort i två år nu har varit ovärderligt för mig och det känns egentligen bara som en tidsfråga innan allt faller på plats.
Vad jag hört av min agent finns det intresse från SHL klubbar, om Djurgården är en av dom vet jag ej men självklart skulle DIF vara ett riktigt bra alternativ.

Du har ju tidigare spelat i Vita Hästen där du blev väldigt populär, vad har du o säga om tiden som var i Norrköping?
- Jag hade en grymt rolig tid i Vita Hästen. Jag flyttade hemifrån, började jobba och spelade seniorhockey för första gången. Fansen och staden var fantastisk och vi hade ett fantastiskt roligt gäng!  Har egentligen ingenting dåligt att säga om Vita Hästen som klubb eller Norrköping som stad!

Skulle du kunna tänka dig att spela för Vita Hästen nästa säsong?
 - Som sagt så är SHL prio ett nu men jag stänger absolut inga dörrar för någonting. Har ingen brådska med någonting och i slutändan är det Hästen som i så fall ska vilja ha dit mig också!


Tack Tim för att du ville ställa upp på en intervju och lycka till i din nästa klubb! Kanske blir det Vita Hästen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar