onsdag 25 juni 2014

Plats 9 Hockeyallsvenskan:

Jag tänkte försöka gissa hur jag tror att hockeyallsvenskan kommer att se ut när den är färdigspelad. Jag vet mycket väl att alla trupper inte är fullständiga än och att mycket kommer hända vad gäller övergångar men ska ändå försöka. Lägg därtill att jag inte vet allt vad gäller de olika spelarna i truppen men ser det här mer som en kul grej! Kommer försöka lägga ut en plats/dag, ibland kanske det inte blir någon, ibland flera på samma dag så håll utkik. Vore kul med lite kommentarer här på bloggen kring hur du ser på min gissning.

Plats 9: Vita Hästen

Kommentar: Vita Hästen är nykomling i allsvenskan, man tog äntligen det efterlängtade steget från div.1. Känns som att det inte är många som tror på Hästen den kommande säsongen och jag tror det kan passa laget ganska bra. Man har värvat in Riley Armstrong som har meriter från AHL och klubben har höga förväntningar på honom. Dessutom har man trollgubben Marcus Eriksson som man vet har gjort bra ifrån sig på den här nivån tidigare. Det finns fortfarande ett par platser kvar i truppen att fylla. Man har även tagit in en ny tränare i Niklas Czarnecki, återstår att se om han får ihop laget att verkligen dra åt samma håll som den förre tränaren Pelle Hånberg lyckades med och som var en stor bidragande orsak till att laget tog steget upp.

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9. Vita Hästen
10. Karlskrona
11. Oskarshamn
12. Timrå
13. Almtuna
14. Asplöven

7 kommentarer:

 1. Extremt kul att se att ni gör precis samma misstag som Björklöven gjorde förra säsongen. Himmelsvida, svävande förväntningar där playoff-platsen sågs som ett rimligt mål. Vad hände? Björklöven kraschlandade totalt när man underskattade HA.


  Gör inte om samma misstag...

  SvaraRadera
 2. troligt! ni lär komma 13 eller nått

  SvaraRadera
 3. Hallå!
  Bara så du vet så låg Björklöven på top 7-placering 1/3 in i säsongen innan deras skadehelvete(14 skador) började. En helt annan sak med KHK deras debutår då de kom toksist utan knappt några segrar alls. Hästen kan nog klara sig ok. Något playoff blir det dock inte.

  SvaraRadera
 4. Konstigt att alla ska ta upp KHK och löven, de är förvisso de två senaste att gå upp, tillika så hamnade de båda i botten sin första säsong, men jag tycker Asplöven och Örebro är precis lika intressanta, deras första säsong gick riktigt bra. De var också tippade i botten!!!

  SvaraRadera
 5. Örebro har jag ingen koll på men när det kommer till Asplöv en har jag lärt mig att man aldrig ska dra några slutsatser utifrån deras prestationer. De har varje år Has överlägset sämsta trupp på papperet men deras tränare/matrialförvaltare/kanslist/korvförsäljare/ismaskinist/sportchef/städare Pär Känt (det skulle inte förvåna mig om han spelar på samtliga positioner också) är ett unikum och kan trolla fram resultat utifrån ingenting!

  SvaraRadera
 6. Jag ber om ursäkt för språket i föregående inlägg. Autocorrection killed my mezz... :)

  Ni greppar nog innebörden i alla fall!.

  SvaraRadera
 7. Hejsan! Jag håller faktiskt med om placering för hästen 9a , först och främst tror jag vi kommer kunna plocka ett par 3 poängare på hemmais i höst och det säger jag mycket för att jag vet vilket stämning de är uppe i himpa, det är bara att kika tillbaka till kvalserien som va vilken sjuk stämning de va man fick gåshud vid varje match... så ja jag tror ni fattar vad jag menar med allt

  SvaraRadera