tisdag 16 september 2014

Intervju med Löven4Ever!

Dags för intervju på bloggen igen. Den här gången är det Björklöven- bloggaren Johan Sandström som fått svara på lite frågor inför morgondagens match mellan Vita Hästen och Björklöven. Johan driver bloggen Löven4Ever tillsammans med Marcus Karlsson. Bloggen ör en ideell supporterblogg och grabbarna är inne på sitt nionde år som Lövenbloggare! 
Intervjun ser ni här nedan:


Björklöven klarade sig kvar i hockeyallsvenskan via kvalserien ifjol, vad tycker du till slut blev avgörande för er att ni klarade er kvar?
- Det är svårt att peka på någon enskild sak, men i slutet fick vi äntligen vara relativt skadefritt och laget fick spela sig samman på ett sätt som man inte kunnat göra under säsongen, pga av rekordmånga skador. Vi använde ju hela 45 spelare och det borgar sällan för framgång. Sen ska vi inte glömma bort hemmapubliken eller den sjätte utespelaren som vi kallar den, som verkligen ställer sig bakom och bär fram laget när det bränner till.

Hur tycker du att Björklövens lagbygge ser ut den här säsongen? Vad är du mest nöjd med och vad tycker du kanske saknas i den nuvarande truppen?
- I och med att vi fick bygga en helt ny ledning tog det tid innan vi kunde börja bygga laget. Nye sportchefen Fredrik Grönberg har dock gjort ett mycket bra arbete med tanke på förutsättningarna. Det jag är mest nöjd med är med facit i hand signingarna av de unga i Kevin Lindskoug, Emil Lundberg och Felix Maelgaard-Scheel som tidigt visat att de är beredda att satsa det som krävs för att ta nästa kliv. Dock saknas det fortfarande en eller ett par rightfattade forwards för att avlasta Jon Palmebjörk. Sen väntar vi ju fortfarande på att få se nyförvärvet Mathias Trygg i matchstället.

Ni inledde serien med storförlust mot Malmö för att sedan vinna mot Rögle, dina tankar kring de matcherna?
- Vi kändes inte alls redo när pucken släpptes i Malmö och den matchen var ju egentligen över redan innan den kommit igång. Vi fick se ett helt annat Löven hemma i söndags, men jag ska väl i ärlighetens namn säga att vi hade marginalerna med oss och en grym målvakt i Kevin Lindskoug.

Nu väntar nykomlingen Vita Hästen på bortais som öppnat imponerande bra i serien, vad tror du det kommer bli för typ av match?
- Jag är helt övertygad att Löven kommer att spela ett klassiskt bortaspel genom att täta till i egen zon och rensa framför eget mål för att ge Kevin Lindskoug fri sikt. Sen kommer man givetvis att försöka sticka upp i giftiga kontringar när tillfälle ges.

Vita Hästen är som sagt tillbaka i finrummet, vad tycker du om det?
- Det är riktigt roligt att ni är tillbaka. Vi hade underbara drabbningar under 90-talet och det är kul att vi får mötas igen. Jag kommer aldrig att glömma killar som Richard Rauge och Conny Gyllander och givetvis inte heller Televerket-reklamen och den vita blixten.

Ni fick behålla Jon Palmebjörk som valde att stanna i klubben trots en mängd erbjudanden från andra klubbar, hur viktigt tycker du det är att ni fick behålla honom?
- Jon personifierar verkligen Björklöven och det vi brukar prata om, "för evigt, för alltid". Han har blivit en viktig kulturbärare dels genom att komma hem från Örebro under åren i ettan trots anbud från hockeyallsvenskan och dels att han nu stannade kvar trots SHL-uppvaktning. Killar som Jon växer helt enkelt inte på träd.

Om du får nämna en spelare i Björklöven som man ska hålla ett litet extra öga på i matchen på onsdag, vem blir det och varför?
- Helt klart William Quist. Nu när han äntligen fått vara skadefri ett längre tag har han fått visa vad han har i kroppen. Han har varit glödhet i de två inledande två matcherna och varit lagets bäste utespelare.

Avslutningsvis, vad tror du att matchen mellan Hästen och Björklöven kommer att sluta?
- Man ska alltid tro på sitt lag och även om vi historiskt sett haft väldigt svårt i Himmelstalundshallen, så tror jag vi luggar er på poäng. Ska vi säga 3-3 och gröngul seger efter straffar? Kim Karlsson avgör. :)


Tack Johan för att du ville ställa upp på intervjun!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar