måndag 15 september 2014

Tankar efter två spelade omgångar!

Vita Hästen har öppnat oerhört bra i hockeyallsvenskan. 5 poäng av 6 möjliga är nog ett antal poäng mer än vad man trott på förhand. I åtanke ska man även ha att man mött den absolut stora seriefavoriten Malmö och även Västerås som är topptippat i serien.

Matcherna i sig har varit ganska lika. Det har varit Västerås och Malmö som varit det laget med mest puck och chanser i matcherna. Men samtidigt har det varit Hästens taktik i matcherna också, att låta motståndarna föra spelet för att sedan blixtra till i spelvändningar.

Mot Västerås skulle jag vilja säga att taktiken fungerade i princip klockrent, man hade en hel del farliga spelvändningar som även resulterade i mål. Mot Malmö skulle jag nog säga att taktiken fungerade i stort sett klockrent där med, dock fick man inte lika mycket spelvändningar även om det avgörande målet från Adam Schmidt kom just på en sådan.

Hästen har spelat väldigt uppoffrande och visat ett STORT hjärta på isen, en för alla, alla för en! Man visste ju inte riktigt på förhand hur laget skulle agera att spela på det viset man gjort då det aldrig har varit nåt alternativ i div.1 hockeyn genom åren. Men man har som dagt bevisat för mig och säkert många många andra att man även klarar av den spelstilen.

Det känns som att Hästen ändå såhär i efterhand har fått en riktigt bra början i serien med möten med topptippade Västerås och Malmö. Det må hända att det kanske har funnits en liten underskattning från de här lagen utan att de kanske vill erkänna det och utan att för den delen ta ifrån Hästen något av sina insatser!

På Onsdag väntar Björklöven hemma i himpa, ska bli väldigt intressant o se hur Hästen kommer att spela då. Nu har man backat hem i två matcher, fortsätter man på den vägen eller kommer man att försöka trycka fram laget lite mer i banan? Man ska aldrig ändra på ett vinnande koncept sägs det men jag tror nog på det sistnämnda, man kommer att vara betydligt offensivare.

Jag måste även hylla supportrarna till laget! Man var nog runt 600 supportrar i Västerås för att stötta laget och i hemmapremiären var det rent ut sagt ett jävligt magiskt tryck bland de 4361 åskådarna! Det är precis det här stödet laget behöver den här säsongen, både i medgång och motgång!

Vill även flika in med att nämna några spelare som stuckit ut lite i laget. MEN, det har varit en otrolig laginsats och senast mot Malmö men även mot Västerås så har man stått upp för varandra, täckt skott m.m!
Jag måste ju bara börja med Axel Brage i kassen! Han har ju varit rena väggen! Han har haft en oerhört str betydelse för att laget har de fem poängen som man har. Senast mot Malmö så sköt skåningarna 38skott varav det blev ett mål på alla dessa. Ska även tilläggas att det var en straff målet kom på! Hoppas han fortsätter bygga vidare på den här inledningen!

Viktor Amnér: Backen som kom från Troja/Ljungby har varit fenomenal! Han stod för 2 mål i premiären mot Västerås och det är väl han som "ska göra det" framåt för Hästen av backarna i truppen. Han har även visat prov på ett riktigt smart spel och löser situationerna på ett bra sätt!

Jesper Samuelsson: Har gjort ett kanonjobb över hela banan! Hans samspel med Macke Eriksson är fenomenalt och det hittar varandra ypperligt bra!

Marcus Eriksson: Är ny kapten i laget och Macke är bara hur jävla underbar att se på. Är övertygad om att han kommer fortsätta på den inslagna vägen! Han tillsammans med främst Samuelsson har skapat en stor oro för motståndarna när de kommit in i motståndarzonen.

Tobias Liljendahl: Juniorlandslagsmannen spelar en otroligt mogen hockey. Han har bra blick för spelet, har riktigt bra storlek och han gör ett grymt jobb både defensivt och offensivt!

Mattias Kalin: Ännu en ung spelare som gjort det otroligt bra! En spelare som jag på förhand inte visste alls mycket om, men som visat upp en stor offervilja! En spelare som verkligen glr allt för laget och har täckt en hel del skott på de här två matcherna, en jobbig spelare att möta för motståndarna!

Nu undrar ni säkert vart Åhsberg, Armstrong och Schmidt är? De har precis som övriga i laget gjort det riktigt bra hittills men förtillfället väljer jag att framhäva andra.

Det har varit en riktigt bra inledning av Hästen men faktum är att det återstår 50 omgångar kvar av hårt slit! Sedan får vi se hur långt det bär!

Nu ser vi till att fylla hallen på onsdag mot Björklöven och ger laget precis samma stöd som de fått de inledande två omgångarna!

2 kommentarer:

  1. Och så hoppas vi väl att Björklöven gör ett mål mer i rätt målbur när matchklockan står på 19:59 i period 3. ;)

    SvaraRadera
  2. Mattias Pappii Essén15 september 2014 kl. 20:34

    Njaaa, vet inte riktigt om jag håller med där;)

    SvaraRadera