måndag 8 september 2014

"Åhsberg ville bara umgås med oss ​​för vi är coola"

Dags för en ny spelarintervju! Den här gången är det Vita Hästens Riley "Army" Armstrong som har blivit intervjuad. I intervjun här nedan tas det upp hur han tycker den första tiden i Norrköping har varit, hans personliga mål inför säsongen och mycket annat!

Foto: Benjamin Lindkvist

Du har nu varit i Norrköping ett tag, vad har du att säga om staden? Och trivs du bra?
Staden Norrköping är fantastisk! Jag älskar gallerian på stan för att gå runt i och även kanske ta en kaffe. Även människorna i staden har varit väldigt välkomnande mot migJag har också varit på ett par filmer på bio och att de har dom på engelska är skönt. Hittills har min första månad i Norrköping varit overkligt bra! Jag har bara bra saker att säga.

Vad har du att säga om laget du har kommit till?
Laget har en stor blandning av killar, några ganska tysta killar och några killar som gillar att prata. Jag är en av killarna som älskar att prata! Alla i laget har varit fantastiska med att hjälpa mig med översättningen från coachen och även saker utanför isen också.

Som jag förstått det så umgås du mycket med Schmidt och Åhsberg på fritiden?
Haha! Jag skulle vilja säga att jag umgås med alla i laget. När jag kom hit var det ganska naturligt att jag umgicks mycket med Schmidt för att det kändes bekvämt och vi visste inte något alls om de övriga killarnaÅhsberg ville bara umgås med oss ​​för vi är coola, haha! Men nu när jag har börjat lära känna alla killar så har jag börjat umgås med alla. Jag tycker om att jag nu har alla killarnas nummer och kan sms:a med dem om det bara är för att göra narr av dem eller för att gå och ta en kaffe på stan. Min fru & jag gillar att alltid ha över killarna till oss för middagar och titta på TV.

Vad har du fått för intryck av supportrarna till klubben?
Fansen är fantastiska! Många reser till och med för att se matcher på bortaplan på försäsongen, det är bra att ha det stödet. Det bästa är när Peppe åker i rondellen efter en match där fansen står och väntar på oss att vi ska komma hem. Det får mig alltid att få ett leende på läpparna!

Förutom hockeyn, vad tycker du är bäst med Sverige?
Jag älskar att folket i Sverige kan engelska så pass bra, ärligt talat får det mig att kännas som att jag är hemma i Kanada eller USA. Det har gjort mig så bekväm här även utanför rinken, och jag tackar folket i Norrköping för det.

Hur tycker du den svenska hockeyn är gentemot hockeyn du spelat i andra länder?
- Den svenska hockeyn är fantastisk, jag pratade med William Wallén och jag berättade för honom hur alla här är så bra skridskoåkare, snabb hockey som gör det spännande för fansen och även spelarna också.

Ni har gjort det bra på försäsongen, dina tankar kring den?
- Jag skulle säga att jag började ganska segt på försäsongen, det tar lite tid att vänja sig vid spelstil och spela med nya spelare ocksåUnder de senaste 6 matcherna har det fungerat bättre och det känns bra att gå in i säsongen. Som ett lag vann vi några matcher vilket har gett oss bra självförtroende till gruppen och det gör att vi lättare kan bygga vidare på vårat spel.

I premiären väntar Västerås som ni vann mot på försäsongen, tror du att de har mer respekt för Vita Hästen nu än innan den matchen?
Jag skulle tro det! Jag känner till alla importer i Västerås lag och de sa att vi ser bra ut! Jag ser fram emot den 1:a matchen i serien och tar match för match. I varje liga i världen kan alla slå alla, så det gäller att vara på hugget i varje match.

De flesta tror att ni kommer sluta sist i serien och ni kommer även vara underdog i många matcher, hur ser du på det?
Som jag sa, finns inga "lätta" matcher utan alla kan slå alla någon gång. Men mig gör det inte något att vara underdog, då finns det ingen press på oss utan vi kan bara gå ut och spela hårt och se vad som händer. Jag hoppas vi kan få en bra start i serien, hårt jobb gäller!

Vad har du för personlig målsättning inför säsongen?
Jag är egentligen inte en "stats" kille, men jag älskar att göra mål och sätta upp chanser för mina medspelare. Jag vill bara kunna hjälpa laget att vinna varje kväll/match och ge fansen något att jubla över!!

Avslutningsvis, har du någon hälsning till fansen?
Grabbarna i Vita Hästen kommer att arbeta hårt för dig i varje match! Vi kanske inte vinner varje match, men vi kommer aldrig sluta kriga. Army armé !!!Vill tacka "Army" för intervjun och ett stort lycka till i serien! Thanks a lot Riley!

1 kommentar: