onsdag 22 oktober 2014

Intervju med lövensupportern Henrik Lundh!

Ikväll är det dags för match mellan Björklöven och Vita Hästen. Jag tog tillfället i akt och kollade läget lite med lövensupportern Henrik Lundh inför matchen!
Intervjun ser ni här nedan:


Björklöven ligger till i den nedre regionen av tabellen, vad har du att säga om lagets inledning?
Man har blandat och gett lite i inledningen och även om man som väntat behövde lite tid att sätta nytt spelsystem på plats kanske det har blivit några poäng färre än man hoppats. Tyvärr har skador (som vanligt) påverkat en del men nu börjar de skadade återvända, man har lyckats landa Mark Hurtubise som den "saknade" centern och förhoppningsvis ska framförallt det offensiva spelet lossna genom att man har fler möjligheter att kombinera både backpar och kedjor och powerplayuppställningar.

Löven tog en tung skalp senast då man bortaslog Rögle, vad har du att säga om den matchen?
Man hittade tillbaka till den solida och disciplinerade defensiv som man stundtals visat upp under säsongen och kryddade med riktigt bra målvaktsspel från Kevin Lindskoug. De ganska grova misstag som gjorts under förlustmatcherna var minimerade och offensiven började så smått att glimta till.

Vem tycker du har imponerat mest hittills i Löven och varför?
Båda målvakterna Kevin Lindskoug och Johan Mattsson har gjort det riktigt bra. Två unga målvakter med utvecklingspotential som ändå med sin orutin var två frågetecken inför säsongen. Bland backarna måste jag ändå nämna Alexander Hellström som klivit fram rejält och gör ett otroligt jobb defensivt. Bland forwards var det framförallt William Quist som blixtrade till innan hans skada och sjukdom. En riktig powerforward som har så mycket hockey i sig men som hämmats av skador under flera säsonger.

Det är ju verkligen en oerhört jämn tabell vi skådar, vad tror du om Björklövens chanser att kliva uppåt i tabellen?
Chanserna finns absolut. Det är som du säger fortsatt väldigt jämnt och skulle någon sagt att vi skulle ligga tre poäng efter Västerås och fem poäng efter Södertälje efter 15 omgångar hade jag tagit det alla dagar i veckan. Problemet kanske snarare är att lag som man hoppats att vi skulle kunna kriga med är 9-10 poäng före. Kan Hurtubise tillföra på den nivå vi hoppas och vi kan ha lite stolpe in med skadorna så finns det potential i laget för mer helt klart. Det är så små marginaler dock att det är omöjligt att gissa hur det kommer att gå. Det finns ju betydligt mer namnkunniga lag än Björklöven som har kämpat inledningsvis.

Nu väntar Vita Hästen hemma i Umeå, tankar kring matchen?
Det finns en hel del revanschlusta i laget efter ett par mindre bra insatser på hemmais. Det lär vara ett fulladdat hemmalag som kommer ut på onsdag. Förhoppningsvis är det några tillbaka från sjukdom/skada och kanske också Hurtubise spelklar vilket gör att man kan formera kedjorna mer som man vill och låta Harty spela back t ex. Å andra sidan lär en sådan matchbild passa Hästen väl om man får gissa hur en del matcher sett ut sett till puckinnehav och skottstatistik. Det gäller för Björklöven att balansera offensiven och suget att visa hemmapubliken med en smart defensiv så man inte kontras sönder vilket har hänt tycker jag både i "Himpan" i det allsvenska kvalet förra säsongen och i viss mån även nu i höstas.

Avslutningsvis, kan man få en gissning på slutresultat i matchen?
Jag är fullständigt värdelös vad gäller tippande och har ofta fel så jag säger 1-3 och Hästenseger :)

Powerbreak tackar Henrik för att du ville ställa upp på en intervju!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar