torsdag 9 juli 2015

Plats 6 hockeyallsvenskan:

Tänkte köra en favorit i repris från den gångna säsongen. Det är alltså dags att tippa hur tabellen i hockeyallsvenskan kommer att sluta. Givetvis får man ha med i beräkningen att många trupper inte är klara utan att det kommer tillkomma ett antal spelare i lagen.
Jag kommer köra placering för placering där jag börjar i botten och går uppåt i tabellen.

Plats 6: AIK

Kommentar: AIK stod för en rent ut sagt usel säsong den gångna säsongen då man hamnade näst sist i serien men lyckades hålla sig kvar efter spel i kvalserien.
Till den här säsongen har man värvat väldigt intressant enligt mig, spelare som Marcus Lauridsen, Andreas Hjelm, Malte Strömwall m.fl har tillkommit. Förlusterna på spelarfronten är väl inget man direkt höjer ögonbrynen över.
Dessutom har man tagit in Roger Melin som tränare vilket är ett stort plus för laget och föreningen.
Jag tror AIK kommer stå för en mycket bättre säsong nu och tipset blir en 6:e plats!

1.
2.
3.
4.
5.
6. AIK
7. Mora
8. Tingsryd
9. Asplöven
10. Oskarshamn
11. Timrå
12. Pantern
13. Almtuna
14. Sundsvall

3 kommentarer:

 1. Många bra lag du placerat bakom Hästen, visst hoppas man men jag tror det blir betydligt tuffare att komma på övre halvan denna säsong.
  Betänk att i princip ALLA lag som hade ambition att gå upp, underpresterade å det grövsta förra säsongen, finns ingen sådan press denna säsong. Personligen är jag nöjd om vi kan undvika de två sista platserna. Men klart man hoppas på en succésäsong till :)

  SvaraRadera
 2. Mattias Pappii Essén9 juli 2015 kl. 18:52

  Ja så är det men jag tror både med hjärtat och hjärnan att Hästen kommer hamna på 5-7 plats nånstans.
  Man får ha i åtanke att lag som Karlskrona, Malmö och Rögle lämnat serien och lag som Sundsvall och Pantern tillkommit.
  Många dissade mig när jag tippade Hästen så pass högt upp förra säsongen och fick ångra det, hoppas det blir samma sak den här gången;)

  SvaraRadera
 3. Jo men det är det som är min poäng lite..
  ärligt talat var inte malmö, rögle något större problem i grundserien. De var "jättar" som bara "skulle vinna" mot en nykomling, samma med SSK och khk när det gällde som mest, khk gick hela vägen pga att Vik spelade som skit när det gällde. Hade de fått Mif i kvalet hade de varit chanslösa, för Mif fick verkligen till det när det behövdes som mest. Den hockey de spelade mot Lif var något som INGET annat lag i alsvenskan var i närheten av, nån gång...Nu ska VI möta lag som just pantern och Sundsvall osv. Vi SKA bara vinna och det kommer INTE bli lätt:)
  Själv tippade jag 9:a förra, är nöjd med det nu med, men hoppas givetvis på bättre!

  SvaraRadera