torsdag 23 juli 2015

Vinnare hockeyallsvenskan:

Tänkte köra en favorit i repris från den gångna säsongen. Det är alltså dags att tippa hur tabellen i hockeyallsvenskan kommer att sluta. Givetvis får man ha med i beräkningen att många trupper inte är klara utan att det kommer tillkomma ett antal spelare i lagen.
Jag kommer köra placering för placering där jag börjar i botten och går uppåt i tabellen.

Vinnare: Västerås

Kommentar: Man var med i racet redan förra säsongen men föll i den hockeyallsvenska finalen. Det fruktade powerplayet under säsongen fungerade inte alls i finalerna och det var faktiskt en stor del i att man inte klarade avancemanget. 
Till den här säsongen har man tappat de viktiga backarna Nick Angell och trotjänaren Per Helmersson som båda lagt skridskorna på hyllan. Lägg därtill målfarlige Dustin Johner och kanske det största utropstecknet förra säsongen, målvakten Jonathan Bjurö som gått till Modo.
Trots de tunga tappen av spelare har man värvat en del intressant såsom Christopher Fish och Niklas Lihagen som verkar avancera med sina lag som han tillhör (Örebro, Hästen och KHK).
Man har även tagit in 3st transatlanter i laget och det ska bli spännande att se vad de går för! 
Vill även lägga till att man nyligen förlängde med Jonte Berg som är kanske viktigare för laget än vad många tror. Vad jag förstått det som så ska det in mer spets i laget, återstår att se vad det blir!
Coach Martin Filander var ny inflr den gångna säsongen och var kritiserad till en början då laget gick väldigt svagt i början av säsongen. Men han trodde på det han gjorde och det höll sånär på att gå hela vägen. Att han nu har en säsong i bagaget som tränare för Västerås ser jag som positivt och jag tror man kommer att komma mycket bättre förberedda till den här säsongen.
Jag tror Västerås kommer vara med i toppen av tabellen och min gissning är att man vinner hockeyallsvenskan!

1. Västerås
2. Björklöven
3. Leksand
4. BIK Karlskoga
5. Vita Hästen
6. AIK
7. Mora
8. Tingsryd
9. Asplöven
10. Oskarshamn
11. Timrå
12. Pantern
13. Almtuna
14. Sundsvall

2 kommentarer:

 1. Vart man hamnar i tabellen beror nog mycket på dom 2-3 spelare som ska värvas... I toppen ska man hamna i alla fall! Hoppas som västeråsare att du har rätt!

  SvaraRadera
 2. För alla som inte kommer ihåg vad "Experterna" sade om Hockeyallsvenskan 2014/15 kan kolla in den här länken på Youtube
  https://www.youtube.com/watch?v=IkdoPyyvp_M

  Ja dessa Experter besitter lika mycket hockeykunskap som en 10åring.

  Ex. oddssättare Stefan Österberg, tippade Malmö- Västerås i HA finalen och Björklöven & Karlskrona i Negativ kvalserie.
  Det hade kvittat om han eller min son satt oddsen inför HA 2014/15!

  SvaraRadera